Podmanený svet: Spomienky národného umelca Eugena Suchoňa - Suchoňová-Štilichová, Danica; Blažo, Pavol: 1943-; Suchoň, Eugen: 1908-1993 (Bratislava Mladé letá, 1981)
Životopisná kniha rozpráva o Eugenovi Suchoňovi, o jeho ranných dotykoch s hudbou, o prvom tvorivom rozlete, o vzniku a osudoch jeho diel.
Skladby Eugena Suchoňa. Pre čitateľov od 13 rokov.
Keywords: Suchoň, Eugen (slovenský skladateľ, pedagóg a teoretik, národný umelec. Nar. 25.09.1908 Pezinok, Slovensko - 05.08.1993 Bratislava, Slovensko); hudba slovenská; opera slovenská; biografické romány; životopisné romány; osobnosti skladateľské; Blažo, Pavol (slovenský typograf, gragik, fotograf a redaktor. Pracoval v Slovenskej televízii v Bratislave aj ako výtvarný redaktor vo vydavateľstve Smena. Počas svojho dlhoročného pôsobenia vo svete knihy vytvoril stovky edičných obálok a knižných úprav, za ktoré bol aj viackrát ocenený. *16.06.1943 Trnava, Slovensko -); skladatelia slovenskí; život a dielo; próza; slovenská literatúra - texty; pre čitateľov od 13 rokov