Zázračný muzikant: Franz Schubert (Der Spielmann vom Himmelpfortgrund) - David, Kurt: 1924-1994; Cvrkal, Ivan: 1934-; Baláž, Jozef: 1923-2006; Pišteyová, Eva; Schubert, Franz: 1797-1828 (Košice Východoslovenské vydavateľstvo, 1984)
Knižka rozpráva príbeh o živote Franza Schuberta, o jeho rodine, priateľoch a o tom ako sa stal zázračným muzikantom.
Pre čitateľov od 13 rokov.
Keywords: David, Kurt (bol nemecký spisovateľ. * 13.07.1924 Reichenau, Horné Lužice, Nemecko - 02.02.1994 Görlitz, Nemecko); hudba rakúska; opera rakúska; biografické romány; životopisné romány; osobnosti skladateľské; skladatelia rakúskí; život a dielo; Cvrkal, Ivan (slovenský literárny vedec, spisovateľ, editor, prekladateľ. profesor. Vo svojej vedeckej činnosti sa venuje výskumu nemeckej literatúry najmä 19. a 20. storočia a výskumu medziliterárnych vzťahov. * 21.06.1934 Záhorská Ves, Bratislava, Slovensko -); próza; Schubert, Franz (rakúsky skladateľ, obdobia raného romantizmu. Jeho najväčší význam spočíva v piesňovej a komornej tvorbe. Mal mimoriadnu schopnosť vystihnúť lyrické a romantické nálady a veľký melodický talent; Franz Liszt o ňom hovoril ako o "najpoetickejšom zo všetkých hudobníkov". Nar. 31.01.1797 v Lichtenthale, predmestie Viedne, Rakúsko - 19.11.1828 Viedeň, Rakúsko); rakúska literatúra - texty; pre čitateľov od 13 rokov