Ríša slnka - Ballard, J. G., 1930-2009 (Ústredná knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu (ÚKN), 1990)
Román, odohrávajúci sa na území Šang-chaja v rokoch 1941 - 1945, je písaný formou rozprávania deväťročného chlapca, ktorý pred vojnou vyrastal v rodine belošskej elity a za dramatických okolností sa naraz ocitol v internačnom tábore.