Dokonalý wagnerovec: Hudobné eseje a kritiky - Shaw, George Bernard: 1856-1950; Kořínek, Otakar: 1946-; Kořínek, Otakar: 1946-; Boor, Ján: 1915-2002; Kořínek, Otakar: 1946- (Bratislava Opus, 1981)
V hudobných kritikách sa autor predstavuje so svojím charakteristickým bystrozrakom, humorom, iróniou a zmyslom pre paradox...
Vysvetlívky. Menný zoznam. Shaw píše o hudbe.
Keywords: eseje autorské; eseje hudobné; hudba; osobnosti hudobné; Shaw, George Bernard (anglický aforista, írského pôvodu, hudobný a divadelný kritik, nositeľ Nobelovej ceny. *26.07.1856 Dublin, Írsko - 02.11.1950 Ayot St. Lawrence, Anglicko); skladatelia nemecký; Boor, Ján (slovenský literárny vedec, teatrológ, dramatik, prekladateľ. * 05.03.1915 Holič, Slovensko - 20.10.2002 Bratislava, Slovensko); opera nemecká; kritiky hudobné; Wagner, Wilhelm Richard (nemecký hudobný skladateľ a reformátor opery, 22.5.1813 Lipsko-13.2.1883 Benátky); anglická literatúra - texty