Ja svoje srdce dám... 1. zv - Hoza, Štefan: 1906-1982 (Slovenský spisovateľ, 1989)
Štefan Hoza nazval svoje spomienky Ja svoje srdce dám... Známy slovenský spevák, filmový herec, dramaturg, libretista, režisér a autor viacerých pútavých kníh pre mládež dal celé svoje srdce slovenskej hudbe. Z nej si ako spevák vybral predovšetkým operetu a operu.