Ja svoje srdce dám... 2. zv - Hoza, Štefan: 1906-1982 (Slovenský spisovateľ, 1989)
Štefan Hoza sa stáva uznávaným umelcom, vzorným reprezentantom slovenskej speváckej školy, organizátorom poslovenčovania našej opery, dramaturgom, ktorý zostavuje príťažlivé repertoáre, čím otvára slovenskému človeku brány do slovenskej divadelnej ┤kapličky┤. Ale o tom a ešte o mnohých veselých i bolestných udalostiach, dotýkajúcich sa umelcovho osobného života, ako aj slovenského kultúrneho diania, dozvie sa čitateľ v tejto pútavej knihe, kde sa zrkadlí vyše polstoročná sociálna a národná minulosť od čias rakúsko-uhorskej monarchie až po nedávne roky.