Maturitné výročie : (Der Abiturien-tentag) - Werfel, Franz: 1890-1945 (Malá svetová knižnica, 1964)
Autor, potomok milionárskej židovskej pražskej rodiny sa zaoberá otázkou zodpovednosti voči bližnému, sledujúc problém viny a vykúpenia sa z nej...