Maturitné výročie (Der Abiturien-tentag) - Werfel, Franz: 1890-1945; Rampáková, Ľudmila: 1922-2003 (Slovenské vydavateľstvo krásnej literatúry Bratislava, 1964)
Autor, potomok milionárskej židovskej pražskej rodiny sa zaoberá otázkou zodpovednosti voči bližnému, sledujúc problém viny a vykúpenia sa z nej...
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; detektívne romány; Werfel, Franz (rakúsko-český, nemecky píšucí spisovateľ, 10.10.1890 Praha-27.8.1945 Beverly Hills, Kalifornia); próza; nemecká literatúra - texty; Rampáková, Ľudmila (slovenská literárna kritička a historička, prekladateľka. * 11.03.1922 Párnica, Slovensko - 08.01.2003 Bratislava, Slovensko)