Habáni na Slovensku - Kalesný, František: 1918-2007 (Tatran, 1981)
Vznik, pôvod Habánov a ich rozšírenie. Habánsky kroj. V národopisnej alebo umelecko-historickej literatúre je častá zmienka o habánoch, hlavne spájaná v súvislosti s ich výrobou keramiky, ktorá sa vyznačuje vysokou kvalitou a umeleckou hodnotou a stále vzbudzuje pozornosť nielen bádateľov, ale aj širokej verejnosti.