Doniesol ma bocian? - Strmeňová, Jiřina, 1925-; Pavlíčková, Jarmila, 1929-; Dašková, Kveta, 1935- (Bratislava Mladé letá, 1980)
Každý, každučký človek prišiel na svet tak, že sa narodil. Nikto ho z kameňa nevytesal, nik z hliny neutľapkal, ani z dreva nevystrúhal. Na rovníku, ako na polárnom kruhu, biely priam tak ako čierny či žltý, kráľ celkom tak ako najchudobnejší z najchudobnejších. Kniha odpovedá rozprávkami a všetko sa začína od maličkého malička...
Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: zdravie; sexuálna výchova; materstvo; pôrodníctvo; genetika; biologické vedy; výklady; publikácie ilustrované; knihy populárno-náučné pre deti; pre čitateľov od 9 rokov