Peniaze celého sveta: Malá encyklopédia - Hlinka, Bohuslav: 1927-1989; Radoměrský, Pavel: 1926-2008 (Malá encyklopédia, 1983)
Autori v knihe spracovali vo forme encyklopédie históriu kovových a papierových peňazí od najstarších čias po súčasnosť. Vzhľadom na rozsah encyklopédie obmedzili výber hesiel na najznámejšie menové jednotky, kovové a papierové platidlá, ktoré obiehali a obiehajú na našom území a v najdôležitejších krajinách sveta.