Peniaze celého sveta: Malá encyklopédia - Hlinka, Bohuslav: 1927-1989; Radoměrský, Pavel: 1926-2008; Brániková, Erika; Jaurová, Terézia; Oravcová, Dana; Piovarcsyová, Elena; Janda, Tibor; Radoměrský, Pavel: 1926-2008; Pekárek, Jiří; Hrabovský, Tibor (Bratislava Obzor, 1983)
Autori v knihe spracovali vo forme encyklopédie históriu kovových a papierových peňazí od najstarších čias po súčasnosť. Vzhľadom na rozsah encyklopédie obmedzili výber hesiel na najznámejšie menové jednotky, kovové a papierové platidlá, ktoré obiehali a obiehajú na našom území a v najdôležitejších krajinách sveta.
Register súčasných menových jednotiek podľa krajín v Medzinárodnom písmenovom Kóde podľa ISO.. Literatúra. Poznámky.
Keywords: spoločenské vedy; dejiny peňazí; numizmatika; peniaze svetové; Hlinka, Bohuslav (bol český novinár a spisovateľ. Venoval sa literatúre faktu a encyklopedickej literatúre z rôzných oblastí, ktoré boli preložené do viacerých jazykov. * 1927 Česko - 1989 Česko); menové jednotky; mince; bankovky; encyklopédie numizmatiky; Radoměrský, Pavel (bol český numismatik a archeológ , pracovník numizmatického oddelenia Národného múzea v Prahe. * 23.11.1926 Praha, Česko - 13.10.2008 Praha, Česko)