Peňažníctvo na Slovensku 1918-1945: 2. diel - Horváth, Štefan: 1913-1993; Valach, Ján: 1952- (Edícia ekonomickej literatúry, 1978)
Publikácia nadväzuje na knihu Peňažníctvo na Slovensku do roku 1918 a predstavuje druhý diel práce o dejinách peňažníctva na Slovensku od začiatkov kapitalizmu až do roku 1945. Tento diel zahŕňa prechod peňažníctva na Slovensku po prvej svetovej vojne do nového štátnoprávneho celku Československej republiky a jeho vývoj v podmienkach dvadsaťročnej existencie tohto štátneho útvaru. Okrem toho je tu spracované aj obdobie druhej svetovej vojny a v závere je načrtnuté zhodnotenie účasti peňažníctva na Slovenskom národnom povstaní.