Slovenská numizmatika 9. zv - Kolníková, Eva: 1935-; Hlinka, Jozef: 1925-1992; Zemanová, Z.; Červeňanský, Mikuláš: 1939-2005; Fiala, Anton; Firák, Dušan; Gerecová, H.; Javorská, Eva; Javorský, F.; Koša, Vladimír; Bérešová, M.; Sychra, Metod (Veda, 1986)
Spracovanie, odborné vyhotovenie a sprístupnenie každého nálezu mincí zo Slovenska je úlohou jednotlivých numizmatických pracovísk v múzeách alebo vedeckých inštitúciách. Náležitý priestor na publikovanie výsledkov numizmatického výskumu poskytuje zborník Slovenská numizmatika, ktoré vzniklo vďaka veľkej podpore vedy o dávnej minulosti Slovenska zo strany nášho riadenia. Na stránkach Slovenskej numizmatiky sa pravidelne predkladajú nové nálezy mincí, riešia sa problémy, ktoré vyplývajú z razby, obehu, ukrývania mincí, zdôrazňuje sa ich význam pre riešenie otázok spoločensko-hospodárskeho vývinu Slovenska v jednotlivých historických obdobiach. Piaty ročník Slovenskej numizmatiky je venovaný jednej z najzávažnejších oblastí numizmatického výskumu na Slovensku - mincovni v Kremnici, ktorej činnosť v roku 1978 zaznamenáva 650 ročné trvanie. V zborníku je niekoľko závažných materiálových príspevkov, ako aj rozbor (pre rok 1978) najnovších hromadných nálezov mincí na Slovensku.