Nočná zmena (Night Shift) - King, Stephen: 1947-; Herman, Hviezdoslav: 1951-; Lysá, Anna: 1950-; Steskálová, Katarína; Urbánek, Ľuben; Urbánková, Darina: 1944-; Pernecký, Jozef: 1944-; Smiková, Anna (Smena Bratislava, 1993)
Priaznivci majstra hrôzy, amerického spisovateľa Stephena Kinga, dobre vedia, že tento autor nevyniká len vynikajúcimi románmi, ale je aj skvelým poviedkárom. V štrnástich príbehoh tejto zbierky to dokazuje s virtuozitou, ktorá nepotrebuje ďalší komentár. Vydajte sa s nekorunovaným kráľom svetového hororu na cestu najtemnejšími zákutiami ľudskej duše, kde spoza každého rohu môže vykuknúť čosi veľmi, veľmi škaredého...
Keywords: poviedky autorské; novely autorské; psychologické poviedky; horory; próza; americká literatúra - texty; King, Stephen (americký spisovateľ hororov, vedeckej fantastiky a fantasy. Napísal viac ako päťdesiat románov vrátane siedmich pod pseudonymom Richard Bachman. Mnohé boli adoptované do množstva filmov a komiksov. * 21.09.1947 Portland, Maine, USA -); Pernecký, Jozef (slovenský výtvarník, grafik, typograf. * 19.04.1944 Kúty, Slovensko -)