Ako pole žitné - Smrek, Ján: 1898-1982 (Elán, 2001)
Výber z kníh: Poézia moja láska, Odsúdený k večnej žízni, Cválajúce dni, Božské uzly, Iba oči, Básnik a žena, Zrno, Hostina, Studňa, Obraz sveta, Struny, Nerušte moje kruhy a z časopisov Národné noviny a Elán.