Raňajky u Tiffanyho : (Breakfast at Tiffany's) - Capote, Truman: 1924-1984 (Svetová knižnica SME, 2004)
Príbeh dievčiny Holly, ktorá si príde do veľkomesta vydobyť slávu a uznanie. Jej život v New Yorku je zahalený oparom tajomstva, no keď sa táto clona pomaly rozplynie, zjaví sa nám čudesné hmýrenie polozáhadných existencií, ktoré sa pohybujú kdesi medzi veľkokapitálom a podsvetím a ktoré majú Holly, mladej adeptke bohatstva, umožniť vstup do sladkého života.