Opica (Monkey) - Stone, Jeff; Šrancová, Mária: 1949-; Cowdrey, Richard (Fragment Bratislava, 2007)
"Odvaha, rýchlosť, sebakontrola, umenie boja! To všetko ponúka nová edícia Legendy bojových umení. Päť mladých bojovných mníchov prežilo zničenie Kangzhenského kláštora. Každý z nich je majstrom kung-fu v štýle zvieraťa, ktorého meno nosí. Ušli do lesa a sú rozhodnutí riadiť sa pokynmi svojho Veľmajstra - hľadať tajomstvá svojej minulosti. Rok predtým však Kangzhen opustil starší chlapec, rovnako majster kung-fu. Je presvedčený, že nedostal správne meno. A bol to on, kto stál na čele krviprelievania a prisahal pomstu svojim niekdajším kláštorným bratom. Nebude mať pokoj, kým nezabije tých, ktorým je súdené stať sa... piatimi predkami."
Pre čitateľov od 12 rokov.
Keywords: romány autorské; dobrodružné romány; bojové umenie; kung-fu; legendy; próza; americká literatúra - texty; Stone, Jeff (americký spisovateľ, známy pre sériu kung-fu s tematikou kníh pre mládež. * v Detroite, Michigan, USA -); Čína; Čína; pre čitateľov od 12 rokov