Syn lovca medveďov : (Der Sohn des Bärenjägers) - May, Karl: 1842-1912 1842-1912 (Mladé letá, 2000)
Syn lovca medveďov, Martin Burmann, sa spriatelí s mladým Indiánom Wohkadehom. Ich priateľstvo preverí najmä nebezpečný pokus Martina, čo najskôr oslobodiť otca zo zajatia nebezpečných Siuxov. Podarí sa neveľkej družine priateľov vyslobodiť lovca medveďov a jeho druhov? Kto zvíťazí v krutom boji, ktorý sa rozpúta medzi Siuxami a bledými tvárami? Syn lovca medveďov je jeden z najkrajších románov Karla Maya.