Syn lovca medveďov (Der Sohn des Bärenjägers) - May, Karl: 1842-1912 1842-1912; Ušák, Teofil: 1922-1999 (Bratislava Mladé letá, 2000)
Syn lovca medveďov, Martin Burmann, sa spriatelí s mladým Indiánom Wohkadehom. Ich priateľstvo preverí najmä nebezpečný pokus Martina, čo najskôr oslobodiť otca zo zajatia nebezpečných Siuxov. Podarí sa neveľkej družine priateľov vyslobodiť lovca medveďov a jeho druhov? Kto zvíťazí v krutom boji, ktorý sa rozpúta medzi Siuxami a bledými tvárami? Syn lovca medveďov je jeden z najkrajších románov Karla Maya.
Výslovnosť cudzích slov, mien a zemepisných názvov. Pre čitateľov od 11 rokov.
Vysvetl.
Pre čitateľov od 11 rokov
Keywords: romány autorské; May, Karl, pseud. Karl Hohenthal,E. a iné (nemecký spisovateľ, autor cestopisov a dobrodružných románov, 25.2.1842 Ernstthal-30.3.1912 Radebeul pri Drážďanoch); historické romány; Mydlo, Svetozár (bol slovenský akademický maliar, grafik, karikaturista, známkár a ilustrátor. Bol dvorným grafikom Radošinského naivného divadla, dlhoročným výtvarným redaktorom vydavateľstva Mladé letá, spolupracovníkom časopisu Slniečko a ďalších vydavateľstiev, divadiel a periodík. V posledných rokoch intenzívne spolupracoval s vydavateľstvom Buvik. * 10.07.1948 Ružomberok, Slovensko - 29.11.2014 Bratislava, Slovensko); dobrodružné romány; próza; Ušák, Teofil (slovenský prekladateľ. * 24.06.1922 v Kátloviciach, Slovensko - 16.12.1999 v Bratislave, Slovensko); nemecká literatúra - texty; pre čitateľov od 11 rokov