Gulliverove cesty - Eislerová, Jana (Fragment, 2010)
Volám sa Lemuel Gulliver. Hovorí sa o mne, že som odvážny cestovateľ... Zavediem ťa do nevídaných končín sveta. Napríklad do krajiny Liliput, kde žijú ľudia drobučkí ako prst, alebo do Brobdingnagu, ktorý zasa obývajú obri, či do Krajiny Múdrych koní, čo svojimi vlastnosťami v mnohom prevyšujú obyčajných ľudí. Tak hor sa na Gulliverove cesty!