Úvod do pedagogiky: Človek, spoločnosť a výchova. Človek, spoločnosť a škola. Človek, vzdelanie a vyučovanie - Hlásna, Slávka; Horváthová, Kinga; Mucha, Martin; Tóthová, Renáta (Enigma, 2006)
Prehľad základných znalostí z oblasti pedagogiky. Vhodné pre študentov učiteľských smerov a študentov, ktorí sa pripravujú na skúšku z pedagogického minima a štátnu skúšku z pedagogiky.