Úvod do pedagogiky: Človek, spoločnosť a výchova. Človek, spoločnosť a škola. Človek, vzdelanie a vyučovanie - Hlásna, Slávka; Horváthová, Kinga; Mucha, Martin; Tóthová, Renáta (Enigma Nitra, 2006)
Prehľad základných znalostí z oblasti pedagogiky. Vhodné pre študentov učiteľských smerov a študentov, ktorí sa pripravujú na skúšku z pedagogického minima a štátnu skúšku z pedagogiky.
Zoznam použitej a odporúčanej literatúry.
Keywords: spoločenské vedy; pedagogika; vzdelávanie detí a mládeže; vyučovanie; človek; spoločnosť; škola; manažment školský; marketing; public relations; Bechmarking-Leadership (vedenie ľudí); riadenie; sociálna klíma; žiaci; kvalita života; didaktika; metódy vyučovacie; didaktické prostriedky; pomôcky učebné; monografie