Sklenená črievička: Rozprávky z Európy - Pauličková, Danica: 1953-; Pauličková, Danica: 1953- (Bratislava Seneca Publishing Company)
Kniha s krásnymi 30 rozprávkami z celej Európy.
Z obsahu: O dvanástich mesiačikoch. Hrnček, var! Ako baník Bulandra oklamal čerta. Ako kráľ Matúš obdaroval. Spievajúca ruža. O Sedmokráske (Grimm) Ľahko prišlo, ľahko odišlo. Vajíčko šťastia. O mládencovi, čo pásol zajace. Hadí kráľ. O vodníkovi. Ježko. Skúpy pán. O Katarínke a Karolínke. Meluzína. Popoluška ...
Pre deti od 5 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; rozprávky pre najmenších; próza; slovenská literatúra - texty; Pauličková, Danica (slovenský výtvarníčka, grafička, maliarka a ilustrátorka. Ilustruje detské časopisy a spolupracuje so všetkými vydavateľmi ako ilustrátorka. Robí aj detské workshopy a besedy. Učí deti angličtinu kreslením. Zároveň pracuje aj ako novinárka, píše najmä o kultúre. Rada cestuje, každý rok strávi mesiac v Benátkach, ktoré je jej najmilovanejšie mesto na svete. * 1953 Bratislava, Slovensko -); pre čitateľov od 5 rokov