Tajomstvá žien - Brndiarová, Eva Biela (Motýľ, 2010)
Dievča z hôr, mladé a zraniteľné. Nebolo pripravené na búrlivý vysokoškolský život, na nečakané, tvrdé skúšky, ktoré jej osud prichystal. Láska, zrada, desivé sny predznamenávajúce budúcnosť, dávne tajomstvá. A traja mladí muži. Zasiahnu do jej života a prevrátia na ruby všetko, čím až dovtedy, chránená otcom, žila. Komu z nich sa po tom, čo prežije, podarí prekonať jej strach z lásky? A možno tým niekým bude žena. Záhadná postava z minulosti. Ria. Vtedy pred rokmi, malému dievčatku, ktorým Lesanka bola, vrátila do ubolenej dušičky radosť, úsmev na tvár, chuť opäť sa tešiť, žiť. Podarí sa jej to aj teraz? Alebo ňou bude iná, liečiteľka, ktorá vstúpi do Lesankinho života vo chvíli, keď sa jej ťažko nadobudnutý pokoj opäť zrúti ako domček z karát... Tajomstvá dávne, aj tie, ktoré skrývajú všetky ženy tohto príbehu, musia konečne vyjsť na povrch...