Sila lásky - Brndiarová, Eva Biela (Motýľ, 2009)
Stačil okamih aby sa Martinov a Máriin šťastný život ocitol v troskách. Martin sa s ťažkou situáciou nedokáže vyrovnať a zanedbáva všetko a všetkých, ktorých má rád, dokonca aj vlastnú dcérku. Situáciu komplikujú spomienky na minulosť a nenávisť Martinovej matky k Márii. A akoby toho nebolo dosť, na povrch sa postupne vynárajú dlho utajované tajomstvá z minulosti žien, ktoré má rád... matkino, tetino, Máriino. Dokáže ich stráviť? Dokáže sa vrátiť späť do života? Kto mu pomôže? A kto je Ria, neznáma žena, ktorá sa nečakane objaví v jeho blízkosti a ktorej tajomstvo je posledným kúskom do skladačky temnej minulosti navzájom si úplne cudzích žien. Román Sila lásky je silným zážitkom aj výpoveďou a možno je namieste parafráza: Za tým, prečo sa žena ocitne na dne, hľadaj muža.