Kde si teraz? (Where are you now?) - Higgins-Clark, Mary: 1927-; Kantorová-Báliková, Jana: 1951-; Fides, Stanislav (Tatran Bratislava, 2010)
Americká kráľovná napätia prichádza so strhujúcim príbehom mladej ženy, ktorá sa usiluje objasniť tajomstvo rodinnej tragédie. Toto jej úsilie vyvolá desivú odozvu.
Pred desiatmi rokmi Mack bez rozlúčky odišiel. Každý rok však voláva na Deň matiek. Jeho sestra Carolyn sa rozhodne rozlúštiť rodinnú záhadu aj napriek tomu, že ju Mack varuje, aby to nerobila. Hľadanie pravdy o Mackovom zmiznutí ju rýchlo vrhne do sveta neočakávateľného nebezpečenstva a nezodpovedaných otázok. Carolyn sa dostane do hrozivej konfrontácie s blízkym človekom, ktorý nemôže pripustiť, aby odhalila jeho tajomstvo. V jednom zo svojich najlepších príbehov nás autorka dlho necháva na pochybách, stupňuje napätie každou kapitolou až do prekvapujúceho rozuzlenia.
Keywords: romány autorské; detektívne romány; próza; Higgins-Clark, Mary, vl. menom Mária Terézia Eleonora Higgins Clark Conheeney (americká spisovateľka detektívných románov, bestsellerov, 24.12.1927 Bronx, New York, USA -); americká literatúra - texty