Zvrhlá láska (Slightly Wicked) - Balogh, Mary: 1944-; Chovanová, Tamara: 1953-; Grečner, Dušan: 1944- (Slovenský spisovateľ Bratislava, 2010)
Lord Rannulf Bedwyn, mladší brat vojvodu z Bewcastlu, je príťažlivý mladý muž, ktorému nedokáže odolať nijaká žena. Výnimkou nie je ani Judith Lawová, ktorá sa s ním zoznámi, keď sa na rozbahnenej ceste prevráti dostavník a Rannulf jej ponúkne pomoc. Mladá žena sa mu predstaví ako herečka Claire Campbellová a skôr než odíde k bohatej tete, aby u nej pracovala ako spoločníčka, strávi s ním dve noci plné vášne. Rannulf, jeden z najžiadanejších slobodných mládencov v celom Anglicku, sa na želanie starej matky uchádza o priazeň krásnej Julianne Effinghamovej. Aké je však jeho prekvapenie, keď v dome jej rodičov stretne záhadnú Claire, na ktorej vášnivé objatia nevie zabudnúť...
Keywords: romány autorské; historické romance; spoločenské romány; romány o láske; próza; kanadská literatúra - texty; Balogh, Mary, celým menom Mary Jenkins Balogh, manžel Robert Balogh (anglicko-kanadská spisovateľka historicko romantických románov. Mary s manželom žije v meste Kipling, v Saskatchewanu, Kanada. Nar. 24.03.1944 Swansea, Wales, Anglicko -); Grečner, Dušan (slovenský akademický maliar, výtvarník, grafik, ilustrátor, autor poštových známok, žiak Albína Brunovského. * 21.08.1944 Skalica, Slovensko -)