Lepší otec v hrsti ako kamoš na streche - Futová, Gabriela: 1971- (Slovenské pedagogické nakladateľstvo - Mladé letá, 2010)
Voľné pokračovanie knižky HĽADÁM LEPŠIU MAMU. Minulé prázdniny sa tretiačka Katka rozhodla, že si pohľadá novú mamu, lebo s tou svojou nebola spokojná. Pochodila po susedách aj tetách, až napokon zistila, že jej vlastná mama je tá najlepšia na svete. Prišli ďalšie prázdniny a Katka má znova "trápenie" - musí nájsť lepšieho otca! Mamin nový, otrasný "frajer" Milan vôbec nespĺňa Katkine predstavy. Ako jej to len mohla mama urobiť? Prečo sa nezaľúbila do uja Paľa, ktorý robí na polícii? To by bolo úžasné!! Nikto a nič nezabráni nahnevanej Katke, aby prekazila Milanov zámer - "ukradnúť jej mamu". Spolu s kamarátkou Zuzou vymyslia perfekný plán.