Percy Jackson 2: More oblúd, [chlapec-poloboh-hrdina] : (Percy Jackson - The sea of monster) - Riordan, Rick: 1964- (Fragment, 2010)
Percy Jackson si už zvykol na to, že nie je obyčajný chalan z New Yorku - ako syn boha mora Poseidóna patrí do dvoch svetov, ľudského aj mytologického, kde sa to hemží zákernými a krvilačnými obludami. A mnohé z príšer, ktoré donedávna poznal len zo starých gréckych bájí, ho teraz chcú pripraviť o život...Po nečekane pokojnom školskom roku sa v posledný deň pred prázdninami na Percyho zosype celá lavína problémov - hodina telocviku sa zmení na vybíjanú s ľudožrútskymi obrami, kamarát Grover sa dostane do problémov a Táboru polokrvných hrozí zničenie. A tak sa Percy a jeho priatelia vydávajú na ďalšiu nebezpečnú výpravu...