Svetlo večné 3 : (Lux perpetua) - Sapkowski, Andrzej: 1948- (Slovart, 2007)
Reynevan, hlavný hrdina Sapkowského trilógie (Veža bláznov, Boží bojovníci, Svetlo večné) má ustavičné problémy. Prenasledujú ho jeho nepriatelia i nečisté sily, neskrývajúce svoj pekelný pôvod. Reynevan žije v krutých a nebezpečných časoch: v Sliezsku a v Čechách, cez krajinu prechádzajú križiacke výpravy a odvetné výpravy husitov, kde sú s menom Božím na perách podrezávané tisícky nevinných. Verí v obnovenie viery, postaví sa na stranu Husových prívržencov, hoci aj títo páchajú neuveriteľné zločiny. On, medik a bylinkár, idealista a nezištný ochranca chorých a trpiacich, sa musí vžiť do úlohy husitského špeha, diverzanta, vraha a nemilosrdného pomstiteľa. Rozpoltený medzi povinnosťou a hlasom srdca vsadí všetko na jednu kartu, len aby dostal svoju milovanú z rúk nepriateľov.