Daruj mi diadém : (Ja otvečaju za vsio) - German, Jurij Pavlovič: 1910-1967 (Prameň, 1971)
V poslednej časti veľkého románového celku o doktorovi Vladimírovi Ustimenkovi, ktorého sme sme sledovali v zákľukách komplikovaného života od útlej mladosti až do zrelého veku, sa dramaticky vyhroťujú a rozuzľujú osobné i spoločenské konflikty okolo neho.