Daruj mi diadém (Ja otvečaju za vsio) - German, Jurij Pavlovič: 1910-1967; Sluková, Marta; Galko, Anton: 1928-; Krišková, Elena: 1927- (Tatran Bratislava, 1971)
V poslednej časti veľkého románového celku o doktorovi Vladimírovi Ustimenkovi, ktorého sme sme sledovali v zákľukách komplikovaného života od útlej mladosti až do zrelého veku, sa dramaticky vyhroťujú a rozuzľujú osobné i spoločenské konflikty okolo neho.
Epilóg.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; psychologické romány; profesijné romány; German, Jurij Pavlovič (ruský sovietsky spisovateľ. * 1910 Riga, Lotyšsko -1967 Leningrad, dnes Petrohrad, Rusko); lekárske prostredie; vedecké prostredie; próza; ruská literatúra - texty; Galko, Anton (slovenský výtvarník - maľba, grafický dizajn, expresie moderny a secesie človek a príroda, jej premeny, symbol, metafora. Samostatné a kolektívne výstavy doma i v zahraničí. * 1928 v Šoporni, okres Galanta, Slovensko -)