Dlouho po půlnoci : (Long after midnight) - Johansen, Iris: 1938- (Klokan, 1999)
Napínavý príbeh s romantickým nádychom sa odohráva vo vedeckom prostredí genetického inžinierstva. Vedecká pracovníčka stojí pred zásadným objavom na poli genetiky, ktorý by mohol radikálne ovplyvniť liečbu smrteľných chorôb. Zavŕšenie objavu by ale vnieslo podstatný úbytok ziskov poisťovniam alebo veľkým farmaceutickým firmám a tak sa čoskoro mladá žena ocitne vo veľkom nebezpečenstve aj so svojim deväťročným synom. V situácii, keď nevie, kde hľadať nepriateľa, musí dôverovať cudziemu mužovi, bývalému žoldnieri, ktorý je schopný ochrániť ako vynález, tak aj hrdinkinej život...