Dom so siedmimi štítmi : (The house of the seven gables) - Hawthorne, Nathaniel: 1804-1864 (Členská knižnica Pravda, 1989)
Romantický príbeh amerického autora, ktorý sa preslávil románom Šarlátové písmeno. Aj v tomto románe je námetom minulosť, jeho prvý americký predok sa smutne zapísal do osudov Salemu a do procesov s bosorkami. S týmito udalosťami sa stretávame aj v tomto románe...