Priznávam sa (Ich gestehe alles) - Simmel, Johannes Mario: 1924-2009; Horváthová, Mária; Gális, Jozef: 1939-; Smidová, Silvia: 1947- (Bratislava Smena, 1992)
V románe nás autor vovedie do sveta pokušenia. Hlavný hrdina James Elroy Chandler, úspešný americký autor mnohých hollywoodskych filmov, píše nový scenár v Nemecku. Osud spisovateľa, plný dobrodružstva, lesku, vášní a intríg a nespútaného milostného života, sa zvrtne vo chvíli, keď sa dozvie, že je nevyliečiteľne chorý a má pred sebou iba rok života. Ako ho využije? Bude pokračovať v hádkach s producentom, v manželstve, ktoré sa mu rozpadá, či vo vzťahu k výstrednej, vášnivej Jolanthe, ktorá ho ničí? Padá až na dno priepasti, ale napokon nájde cestu k sebe samému.
Mimo edície.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; psychologické romány; próza; Simmel, Johannes Mario (rakúsky spisovateľ spoločenských románov, 7.4.1924 Viedeň-1.1.2009 blízko Zugu vo Švajčiarsku); rakúska literatúra - texty