A Jimmy šel za duhou : (Und Jimmy ging zum Regenbogen) - Simmel, Johannes Mario: 1924-2009 (Galaxie, 1991)
Témou čitateľsky príťažlivého špionážneho románu známeho autora je činnosť spravodajských služieb vo Viedni v rokoch 1968-1969. Príslušníci niekoľkých spravodajských služieb sa v tejto dobe zaoberajú sledovaním syna zavraždeného vynálezca mimoriadne účinnej biologickej zbrane. Rozviedky obidvoch veľmocí i ďalších významných európskych štátov medzi sebou zápasia o prístup k tomuto horúcemu strategickému materiálu, který vedec predal ako americkej, tak i sovietskej rozviedke. Príbeh sa v druhej dejovej rovine vracia do minulosti mŕtveho vynálezcu - do tretej ríše, odkiaľ ušiel, pretože bol ohrozovaný rasovými zákonmi. Román bol inšpirovaný skutočnými udalosťami, čas a miesto sú však zmenené.