Tá druhá : (The Other Woman) - Fielding, Joy: 1945- (Ikar, 1994)
Přitažlivá televizní reportérka Jill připravuje s úspěšným chicagským právníkem Davidem Plumleym interview o rozvodech. Oba se vzájemně přitahují tak, že David opustí manželku, dvě děti i svůj dům. Davidovo navenek šťastné a vyrovnané manželství s Jill narušuje svými nehoráznými požadavky první manželka, děti marně hledají k maceše cestu, Jill se vzdává své milované práce a poslední ránu jejich vztahu zasadí krásná právnička Nikola, která je na praxi v Davidově advokátní kanceláři a na své cestě za úspěchem a kariérou je ochotná jít přes mrtvoly. Jill je ochotná vzdát se všeho a obětovat cokoli, třeba se obrátit naruby, pokud David ukončí svůj poměr s Nikolou. Která z těch dvou žen bude "ta druhá"? Která jako první najde odvahu svou situaci řešit? Která najde cestu ke smysluplnému životu s partnerem, o něhož se může opřít?