Veľký testament: Podľa filozofickej interpretácie dr. Jozefa Felixa prebásnil Ján Smrek : (Oeuvres éditées par Auguste Longnon, quatriéme édition revue par Lucien Foulet) - Villon, François: 1431-1463 (Komorná knižnica, 1999)
Dvojjazyčné vydanie básnických príbehov francúzskeho klasika. Sú z prostredia parížskej krčmovej spodiny i palácovej šľachty, často ide o odkazy jednotlivým osobám. Veľký testament je spomienkou na mladosť, lásku, študentskú veselosť. Villon svoj strach zo smrti zakrýva iróniou..