Staré grécke báje a povesti - Petiška, Eduard: 1924-1987 (Mladé letá, 1984)
Dielo autora, jedného z najznámejších českých spisovateľov, bolo preložené do mnohých jazykov, spracúva antickú látku, ktorá patrí k základom európskej kultúry.