Marketing: vysokoškolská učebnice - Nykryn, Jaroslav: -1987; Kalousek, Josef: 1917- (Praha Státni nakladatelství technické literatúry, 1969)
Učebnice se zabývá podnikatelskou politikou a metodami řízení výroby a obchodu. Objasňuje funkci marketingu, marketingovou politiku výrobců a obchodníků a uvažuje o marketingu ve vztahu k socialistické ekonomice. Ve srovnavací tabulce shrnuje hlavní rysy soudobého marketingu v kapitalistických zemích a možnosti jeho využití v našem státě. Vývoj marketingu v kapitalistických státech je spjat s cílovou funkcí kapitalistického podnikání. Autor dochází k názoru, že přes tyto vztahy ke kapitalismu může marketing objektivně sloužit jako zdroj zkušeností i pro podnikání socialistické.
Prehľad literatúry. Poznámky. Najbežnejšie marketingové termíny. Register abecedný.
Keywords: spoločenské vedy; ekonomika; marketing; Kalousek, Josef (český výtvarník, maliar, grafik a typograf. * 23.02.1917 v Kyšperku, Česko -); obchod; podnikateľská politika; politika podnikateľská; učebnice vysokoškolské