Na vysokých miestach (In high places) - Hailey, Arthur: 1920-2004; Genzor, Jozef: 1939-; Chorváthová, Verona; Frühaufová, Marta; Mydlo, Svetozár: 1948-2014; Mydlo, Svetozár: 1948-2014 (Bratislava Práca, 1992)
Dej románu sa odohráva v Kanade. Hrozí kríza medzi superveľmocami, ktorá môže mať tragické následky. Osud nič netušiacich ľudí na celom svete zrazu leží na pleciach premiéra. Jeho budúcnosť závisí od čohosi takého krehkého, ako je tajná dohoda.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; profesijné romány; politické prostredie; próza; americká literatúra - texty; Hailey, Arthur (britský spisovateľ. Neskôr sa presťahoval do kanadského Toronta. Potom žil dlhší čas v kalifornskom meste St. Helena. Daňový tlak ho donútil vysťahovať sa z USA. Zvyšok života prežil na Bahamských ostrovoch. Nar. 05.04.1920 Luton, Bedfordshire, Anglicko - 24.11.2004 New Providence, Bahamy, USA); Mydlo, Svetozár (bol slovenský akademický maliar, grafik, karikaturista, známkár a ilustrátor. Bol dvorným grafikom Radošinského naivného divadla, dlhoročným výtvarným redaktorom vydavateľstva Mladé letá, spolupracovníkom časopisu Slniečko a ďalších vydavateľstiev, divadiel a periodík. V posledných rokoch intenzívne spolupracoval s vydavateľstvom Buvik. * 10.07.1948 Ružomberok, Slovensko - 29.11.2014 Bratislava, Slovensko); Kanada; Kanada