Pohyb květin a jiné radosti a potíže - Petiška, Eduard: 1924-1987 (Žatva, 1981)
Súbor poviedok, v ktorých autor sleduje skryté, ťažko rozpoznateľné pohyby vo vnútri ľudí, ako je napr bezradnosť, bezbrannosť, ale aj útočnosť a siláctví, a v ktorých pátra po ľudskosti prameniaca z lásky, túžby a hľadanie zmyslu