Pohyb květin a jiné radosti a potíže - Petiška, Eduard: 1924-1987; Novák, Vladimír: 1931-; Vaněk, Rostislav: 1945- (Československý spisovatel Praha, 1981)
Súbor poviedok, v ktorých autor sleduje skryté, ťažko rozpoznateľné pohyby vo vnútri ľudí, ako je napr bezradnosť, bezbrannosť, ale aj útočnosť a siláctví, a v ktorých pátra po ľudskosti prameniaca z lásky, túžby a hľadanie zmyslu
Keywords: príbehy autorské; psychologické poviedky; spoločenské poviedky; zmysel života; Petiška, Eduard (bol český spisovateľ. Okrem pôvodnej tvorby hlavne pre deti a mládež sa venoval prekladateľstvu. Je otcom českého spisovateľa Martina Petišku, ktorý používa umelecké meno Eduard Martin. * 14.05.1924 Praha, Česko - 06.06.1987 Mariánské Lázně, Česko); príbehy o láske; próza; česká literatúra - texty; Vaněk, Rostislav (český profesor, akademický maliar, grafický dizajnér, typograf. * 31.10.1945 Praha, Česko -)