Byzantské letopisy : (Chronographie) - Psellos, Michal: asi 1018-1096 (Odeon, 1982)
Chronographia (Letopisy) je historické dielo, v ktorom Michal Psellos zachytil obdobie definované vládou Basileia II. a Michaela VII., teda roky 976-1077. Jeho historická práca je považovaná za štylisticky jedno z najvydarenejších byzantských diel v tomto odbore. Výrazne sa v nich prejavuje živý opis byzantského dvora a jeho príslušníkov.