Ľudia v bielych plášťoch: Antológia poviedok z lekárskeho prostredia - Lenč, Leonid; Teľpugov, Viktor; Paustovskij, Konstantin Georgijevič: 1892-1968 (Osveta, 1984)
Tematické výbery poviedok a noviel sú čitateľsky obľúbenou a osvedčenou formou sprostredkovania rozličných pohľadov na spoločný ohraničený okruh otázok. Tieto danosti spĺňa i antológia Ľudia v bielych plášťoch, ktorá zahrnuje poviedkovú tvorbu autorov ôsmich krajín, čerpajúcu z lekárskeho prostredia.