Herzog : (Herzog) - Bellow, Saul: 1915-2005 (Knižnice svetových bestsellerov, 1968)
Román, v ktorom je hlavnou postavou vedec a profesor Moses Herzog. Je na pokraji nervového zrútenia, príznaky psychózy sa prejavujú skladaním skutočných aj imaginárnych listov rôznym adresátom. Hlavným problémom Herzoga je stroskotané manželstvo...