Hamlete, pomsta! : (Hamlet, Revenge!) - Innes, Michael: 1906-1994 (Orbis, 1976)
2. díl série Inspektor Appleby. Detektivní román, v němž inspektor Scotland Yardu, vycházeje ze znalosti Shakespearova dramatu, řeší vraždu anglického státníka a další zločiny při ochotnickém představení Hamleta na zámečku u jednoho anglického hrabství