Hamlete, pomsta! (Hamlet, Revenge!) - Innes, Michael: 1906-1994; Hodek, Břetislav; Sládek, Josef Václav: 1845-1912; Hauf, Julius (Orbis Praha, 1976)
2. díl série Inspektor Appleby. Detektivní román, v němž inspektor Scotland Yardu, vycházeje ze znalosti Shakespearova dramatu, řeší vraždu anglického státníka a další zločiny při ochotnickém představení Hamleta na zámečku u jednoho anglického hrabství
Mimo edície. Vysvetlívky. Úryvky zo Shakespearovho diela.
Keywords: romány autorské; detektívne romány; Innes, Michael (pseudoným), John Innes Mackintosh Stewart , Jim Stewart (škótsky románopisec a akademik, literárny kritik, 30.9.1906 Edinburgh-12.11.1994 Coulsdon); lekárske prostredie; próza; anglická literatúra - texty; Sládek, Josef Václav (bol český spisovateľ, básnik, novinár a prekladateľ. Je považovaný za zakladateľa českej poézie pre deti. Bol členom Akadémie slovenských vied. * 27.10.1845 Zbiroh, Česko - 28.06.1912 Zbiroch, Česko)