Shakespearův svět - Bejblík, Alois: 1926-1990 (Kolumbus, 1979)
Studie, jež poprvé spojuje v celek výklad o Shakespearově makrosvětě a mikrosvětě, klade důraz na interpretaci dobových dokumentů. Rozkrývá smysl dramatikova a básníkova díla v jeho dobových podmínkách, v prostředí, z něhož vyrůstalo, a uvádí do problematiky a nutí k samostatnému domýšlení.